The Elearning Community • Report not sending with defined schedule
Page 1 of 1

Report not sending with defined schedule

Posted: Thu Sep 30, 2021 3:46 pm
by SarahF20
Dear FormaLMS team,

We are facing some problems with the reports.

We have one cron job ("cron.report.php") which runs once a day and we also have multiple scheduled report inside the FormaLMS panel. the issue is we are not receiving the report in the proper time that has been scheduled.

another question is, when I create a new report and schedule it for 10 minutes later just for test, I do not receive it, even by running that "cron.report.php". But I'll receive it at 00:00 o'clock and also the link for downloading the attachment will get 404, when I check the report file on server it's has not been generated at all, or the xls file doesn't exist on disk.

I am a bit confused about how the cron job or report get handle/generate.Could you please explain a bit: how report schedules and generation are working briefly?

thanks in advance and stay healthy!

Re: Report not sending with defined schedule

Posted: Thu Sep 30, 2021 4:27 pm
by alfa24
I suggest to schedule the cronjob every 10 minutes.
404 is a bug since 2.x version was out.

Re: Report not sending with defined schedule

Posted: Thu Sep 30, 2021 5:25 pm
by SarahF20
Thanks for your reply, I've set the cron job to run every 10 min and also every 1 minutes. no luck
Maybe I explain it bad :)

I just want to know, that cron job will check for any scheduled reports and then trigger them? or you have another schedular inside your php?

The reason of this question is, how, too many reports with many different scheduled time will get triggering? because I have another formalms box with mentioned cron job that is running just one time per day and it will send all reports in the right time.

Re: Report not sending with defined schedule

Posted: Thu Sep 30, 2021 5:57 pm
by alfa24
Setting the Cron job every 10 minutes will do the trick. If yourr server is not executing the job or the mail is being sent too late, you have a server problem. If you need help to investigate, you contact me with a private message, but keep in mind that this is not a forma issue.
404, on the contrary, is.

Re: Report not sending with defined schedule

Posted: Fri Oct 01, 2021 1:48 pm
by SarahF20
The issue is not that email are sending with delay, the issue is, reports will not send at all, kind of random.
date and time, smtp, postfix and overall server health are fine.
I've send you an email for details and investigating.

This site uses cookies.

Some of the cookies we use are essential for parts of the site to operate and have already been set. We also use Google Analytics scripts, which all use cookies.
You may delete or block all cookies from this site in your browser options.