PATCH - Scorm tracking issue with Chrome

User avatar
alberto
FormaLms Guru
Posts: 1040
Joined: Fri Mar 02, 2012 9:18 am
Contact:

Re: PATCH - Scorm tracking issue with Chrome

Post by alberto »

Hi all, the patch has been improved and is now included in the latest Forma 2.4.2
--------------------------------------------------
Become a CONTRIBUTOR

Support the project for FREE!
www.Elearnit.net

delavega77
Newbie
Posts: 2
Joined: Thu Aug 27, 2020 9:48 am

Re: PATCH - Scorm tracking issue with Chrome

Post by delavega77 »

Hi ,

the patch works for the scorm object, but it seems that doesn't solve the problem with the poll question, it never gets completed.
How can i solve it?
Thanks

User avatar
max
FormaLms Guru
Posts: 2543
Joined: Thu Mar 01, 2012 10:41 am
Version: forma.lms 2.4
Contact:

Re: PATCH - Scorm tracking issue with Chrome

Post by max »

Hi,
please stay on topic. What does the "poll" LO have to do with this thread?
Also, there are no issues with polls, there is also a recent thread about that
---------------------
Massimiliano Ferrari
Elearnit - Elearning e Knowledge Management
https://www.elearnit.net
https://www.linkedin.com/in/massimilianoferrari
m.ferrari[at]elearnit.net
Skype: m_ferrari_it

delavega77
Newbie
Posts: 2
Joined: Thu Aug 27, 2020 9:48 am

Re: PATCH - Scorm tracking issue with Chrome

Post by delavega77 »

Sorry,

i just read that it seems not working because I'm in as administrator.

fg123

Re: PATCH - Scorm tracking issue with Chrome

Post by fg123 »

Hi all, I have 2.42 and have an issue with some scorm content - time viewed is not correctly determined (always way too low) and probably because of that the learning objects (videos) can't be completed. Is this possibly a related issue?
This could be due to a bad scorm output of Camtasia (using newest version there) or due to Forma in 2.4.2 having a problem.
Any ideas how to approach this?

Thank you regards
Frank







alberto wrote:
Wed Jul 22, 2020 7:43 am
Hi all, the patch has been improved and is now included in the latest Forma 2.4.2

User avatar
max
FormaLms Guru
Posts: 2543
Joined: Thu Mar 01, 2012 10:41 am
Version: forma.lms 2.4
Contact:

Re: PATCH - Scorm tracking issue with Chrome

Post by max »

From what I know (a similar issue has been dealt elsewhere on this forum) it doesn't have to do with this patch. It has to do with how Forma handles Camtasia's output.

If you put a quiz in Camtasia, your LO will be considered completed (if the quiz has been completed, of course). If not, you'll always have an orange flag and not a green one.

This is where another user described what works and what doesn't work with Camtasia
https://forum.formalms.org/11/13647.html?p=22504#p22504
---------------------
Massimiliano Ferrari
Elearnit - Elearning e Knowledge Management
https://www.elearnit.net
https://www.linkedin.com/in/massimilianoferrari
m.ferrari[at]elearnit.net
Skype: m_ferrari_it

User avatar
max
FormaLms Guru
Posts: 2543
Joined: Thu Mar 01, 2012 10:41 am
Version: forma.lms 2.4
Contact:

Re: PATCH - Scorm tracking issue with Chrome

Post by max »

At the link I posted?
---------------------
Massimiliano Ferrari
Elearnit - Elearning e Knowledge Management
https://www.elearnit.net
https://www.linkedin.com/in/massimilianoferrari
m.ferrari[at]elearnit.net
Skype: m_ferrari_it

lieamra
Newbie
Posts: 1
Joined: Mon Dec 07, 2020 12:40 am

Re: PATCH - Scorm tracking issue with Chrome

Post by lieamra »

thanks all team

claudiostel
FormaLms User
Posts: 61
Joined: Sat Jun 27, 2020 10:25 am

Re: PATCH - Scorm tracking issue with Chrome

Post by claudiostel »

hi,
I copied the file in the folder prepared last night, and since this morning when I open the scorm packages the white window appears. This is the only change made. I delete the file but the problem persists. The Forma version is the penultimate. I have not updated everything yet for fear of having problems. What would have happened?

alfa24
Senior Boarder
Posts: 1291
Joined: Fri Nov 24, 2017 8:45 am
Version: forma.lms 1.4.2

Re: PATCH - Scorm tracking issue with Chrome

Post by alfa24 »

I'm not sure it's "the only change (you) made".
You must have broken something...

I'm afraid you'll need a programmer to analyze and repair the error... but... let's try:

If you activate the debug, can you see errors in the "white window"?

To moderators, can you move the topic somewhere else? This seems to be a support for developers...
I'm Jasmines, the One. If you need, you can contact me.

Locked